Book SV Hon sa att jag skulle orka

Hon sa att jag skulle orka – Att kämpa mot det onda

Författare: Viktor Kjellman
Utgiven: 2019-03-22
ISBN: 978-91-9847-908-9
Språk: Svenska
Antal sidor: 181
Köp format: Mjukband
Köp
Köp

Finns även i bokhandlarna, både de fysiska och på internet.

Författare: Viktor Kjellman
Utgiven: 2018-04-26
ISBN: 978-91-7773-412-3
Språk: Svenska
Antal sidor: 181
Köp format: Inbunden
Köp
Köp

Finns även i bokhandlarna, både de fysiska och på internet.


Hon sa att jag skulle orka, att kämpa mot det onda.

Att ett besked kan göra så ont och skapa ett sådant totalt kaos, efter fyrtio år som gifta.

I den här berättelsen får du som läsare följa mig och min dåvarande hustru Christina i och under en dramatisk resa. Under tre års tid vandrade vi som i kvicksand mot hennes sista andetag. Cancern hade överraskat oss totalt och vi satt som i ett skruvstäd som drogs åt allt hårdare.

Jag berättar om hur jag tacklade min oro och rädsla, samt hur stark jag var tvungen att vara i alla lägen. Jag blev den som fick agera både kurator och undersköterska. Under den här perioden kom jag att bråka med försäkringskassa och olika instanser inom sjukvården, det vill säga mest mot administrativa beslutsinstanser, men även mot “militanta” okänsliga kvinnliga “robotar”. Mycket och verkligen tufft ansvar lades på mig samtidigt som mitt eget psyke maldes sönder som i en köttkvarn. Jag var nära att dö själv i utmattning på kärlekens altare.

Denna bok är en sanningsenlig och väldigt naken berättelse, där jag som författare låter dig få djupdyka i mina känslostormar.

Det var en tung process att skriva den men min förhoppning är att nå ut till människor som befinner sig i liknande situationer. Boken vänder sig också till personal inom vården och den kan även användas som “bredvidläsning” på vårdutbildningar vid studier inom samtliga vårdyrken. I vanliga fall ligger fokus på den som är sjuk och det är inte så ofta som man får höra vad de anhöriga går igenom.

Om författaren

Viktor Kjellman är född och uppvuxen i Eskilstuna. Under åttiotalet bodde han även en tid i Norrbotten. Under arbetsåren på sjukhuset i Örebro fanns hans hemvist i Sörstafors som är en liten by i Västmanland. Han är numera bosatt i Rättvik vid sjön Siljan i Dalarna.

Under sitt liv har han varit verksam i många olika arbeten, bland annat inom vården. Som person är han en sökare och skrivandet kom in i hans liv redan som tonåring. Då i poesiform, men ingenting av detta är ännu publicerat. Önskan att någon gång få ge ut en bok har funnits med under hela hans vuxna liv, men tiden har velat annat.

Men till slut ville ödet att just den här boken, ”Hon sa att jag skulle orka”, skulle bli den första. Nya böcker är redan på gång.